eabf18ac3c
0 varer
SettingsManage template
Logg inn X

I august måned tok vi inn en del DVD'er fra Kreg og etter å ha sett filmen " HOME IMPROVEMENTS" ( The pocket hole solution to Trim Carpentry ) vårt art. no: CTV07-DVD ble vi skikkelig innspirert til å prøve ut teknikkene med å lage rammer og kasetter som ble stiftet utenpå hverandre og deretter ble alle skjøter og kanter listet inn med diverse profillister som man enten kjøper ferdig eller freser selv.

 

Her ser vi en oversikt over hele innredningen. Her er nattbordene festetpå toppen av den nederste kasetten, først en plate rett ut, så en plate til, men den siste platen har vi da skrudd fast en 36 mm tykk lekt som er skjært ut av hobbyplaten rundt på front og en side slik at når vi nå festet denne på toppen av den første platen ser dette ut som en tykk plate og vi har i tillegg fått skjult alle skråhullene inne i senteret mellom disse to platene ( husk å lim godt)

 

Her vises rommet ferdig malt med nytt sengegjerde laget med 18 mm hobbyplate og finerplater som speilinnlegg.Alle rammene er laget som kasetter med forskjellige tykkelser. Sett på kantlister, dekorlister, gulvlister etter eget ønske i alle skjøter og overganger. Kasettene festes utenpå hverandre ved at man setter opp lekter og stifter fra utsiden av kasetten og inn i lektene. Verktøy som er brukt: Kreg Lommehullsjig Dykkert pistol Pussemaskin Håndoverfres Øvrig håndverktøy som vinkel, hammer, sag osv.

 

Her ser vi da noen av kasettene og hvordan de er listet. Legg merke til at kantene på nattbordet er avrundet med en ganske stor avrundingsfres slik at dette får et mykt og flott utseende. På rammene har vi her laget en lang kasett som vi igjen setter inn en deleramme. Bredden på rammene er 70 mm men legg merke til den som går opp over nattbordet har en midt ramme som er mye breiere. Dette ble gjort for å tilpasse det listverket som skulle listes rundt der på midten. Tenk også på at om man lager slike rammer som går helt ned til gulv, bør den rammedelen som vender ned mot gulvet være breiere slik at man får riktig proposjon / plass til ønsket listverk ned mot gulvet. Om du vil lære mer om Kreg lommehullsystemer anbefaler vi at du ser på disse DVD'ene.

 

Gustavsen AS

Gustavsen AS | Steinbergveien 7 | 3050 Mjøndalen | Telefon: 32230120