Easy Wood Tools

Easy Wood Tools

Easy Wood Tool, eller EWT som mange kaller disse jerna har og er en suksess både i USA hvor de ble utviklet og produsert og ikke minst her på det norske markedet.

Craig Jackson

Craig Jackson er oppfinneren og utvikleren av disse flotte dreiejerna.
Craig er ingeniør og har jobbet hele sitt liv med å bearbeide metaller og når han kom inn i tredreieverdenen som hobby møtte han en vagg av valgmuligheter og det krevde en enorm kunnskap om sliping av tradisjonelle jern og ikke minst bruker av slike jern. Dette tenkte han at måtte kunne gjøres enklere og satt i gang testing og produksjon for å finne den optimale balansen slik at jerna skjærte godt og ga en god og balansert trygghet for brukeren. Dette resulterte altså i en store serie med det som senere ble kalt Easy Wood Tools.

 

Bruksområder

Det er ingen begrensninger på hva man kan dreie med Easy wood Tools, dette er veldig enkle jern å bruke og man føler seg trygg ved første test.
Disse jerna gir ikke like blank overflate på spindeldreiing som f.eks. en meisel, men dog det tar lang tid å lære å bruke en meisel eller formskulp på det nivået at man ikke trenger å bruke pussepapir.

Easy Wood Tools jerna bruker man ved å holde de i vater på verktøyholderen, man kan føre de ut og inn, frem og tilbake, ta finkutt eller dype kutt.
Får man et hugg, vil kraften slås ned i verktøyholderen / maskinen slik at man ikke får disse skrekkingytenede huggene man kan oppleve med valige knivjern.

 

Nybegynnere

Nybegynnere kommer fort igang med dreiingen, de er rake og lette å finne formen med og de er trygge, mye tryggere enn tradisjonelle jern.

 

Erfarne tredreiere

Erfarne tredreiere som lar seg overbevise av disse jerna bruker de ofte til harde tresorter, disse jerna blir rårer og råere jo hardere ved.
Det er også mange som liker disse for å grovdreie fort.

 

 

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.